Utánpótlás Kick-boksz világbajnokság: Dublin után

2016. 09. 23. 18:00
Utánpótlás Kick-boksz világbajnokság: Dublin után

Három hét telt el a Junior és Kadet Kick-boksz Európa-bajnokság után, az élet visszazökken a régi kerékvágásba, s elkezdődik a tapasztalatok összeszedése.

Dublinban 47 ország majd 1366 indulója döntötte el a világbajnoki címek sorsát. A világbajnokságon tekintélyes létszámmal képviseltette magát a magyar kick-boksz, hiszen 82 versenyzőnk indult, természetesen több kategóriában, hiszen jó pár versenyzőnk duplázott, két szabályrendszerben is elindult.

Azért is szép létszámnak számít a magyar delegáció, - a statisztika alapján ez az ötödik legnagyobb versenyzői részvétel – mert ez a világbajnokság rendkívül költségesnek bizonyult. A repülőjegyek és a transzfer ára, a kötelező ott lakás egyhetes költsége – tetemes költséget jelentett, s miután nem olimpiai sportágról van szó, ez eleve behatárolja az anyagi forrásszerzés lehetőségét. Így bizony a világbajnokság költségeinek nagy részét a kluboknak, a segítő önkormányzatoknak, és a minden áldozatra kész szülőknek kellett „összeszednie”, s amelyik versenyzőnek ez nem sikerült, az hiába vívta ki a részvétel jogát, nem tudott elindulni a világbajnokságon! A dublini helyszín – a tavalyi, szintén drága spanyolországi, San Sebastianban megrendezett Európa-bajnokság után- a nagy válogatott versenyzőszámmal rendelkező klubokat anyagilag nehéz helyzetbe hozta.
A Magyar Kick-box Szövetség lehetőségeihez képest támogatta a válogatottat, hiszen állta a szintén nem olcsó nevezési díjakat – többes indulás esetén is! -, kiutaztatta a négy versenybírót és állta a szállásköltségeiket, és teljesen új és pozitív kezdeményezésként ingyenes felkészítő edzőtábort biztosított a versenyzők részére. Ez valamit enyhített az anyagi terheken, de… Talán a WAKO vezérkarának is el kellene gondolkodni azon, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság már célként fogalmazott meg, hogy a világversenyek költségeit csökkenteni kellene.
A csapat nagyon szépen teljesített, az éremtáblázat ötödik helyén végzett. Ha pedig az számoljuk, hogy a formagyakorlat verseny kategóriáiban nem indítottunk versenyzőt és a ringes mezőnyben is mindössze három indulónk volt , akkor tatamis – point-fighting, light-contact és kick-light versenyzőink – nagyon jól szerepeltek.
Természetesen a magyar csapat minden versenyzője megtett mindent, átérezve a nemzeti színek képviseletét. Az utánpótlás világbajnokságok azért is fontosak, mert bizonyos képet sugároznak az adott sportág hazai helyzetéről, sikerességéről, estleges problémáiról. Előre vetíti azt, hogyan fog helytállni a jövőben a felnőtt válogatott, hiszen a juniorok közül többen nem is olyan nagyon soká a felnőtt válogatottban is feltűnnek majd. A fiatalabb korosztályoknak pedig a mostani juniorok helyébe kell majd lépni.
Ilyen téren sem kell félnünk, hiszen szerencsére, most „lukas” korosztály nem volt a magyar csapatban, mind a három tatamis szabályrendszer szerzett az érmekből, mindegyik korosztályban. Ami továbbra is gondot okoz, az a ringes szekció állapota. Mindössze három versenyzőnk utazott ki, ami édeskevés. Hosszú évek óta jelen lévő probléma, és nem nagyon látszik a kilábalás lehetősége.
Az utánpótlás folyamatossága nem csak a versenyzői gárdánál érhető utol. A magyar versenybírói kart a rutinos Szabó Gábor mellett három olyan bírónk képviselte Gasparik Róbert, Balázs Jácint és Koczka András személyében, akik az utóbbi években kaptak és vállaltak nemzetközi bírói feladatot. Helyüket megállták, a magyar bírói kar hagyományaihoz méltóan.
Az edzők között is felbukkantak, s egyre nagyobb szerepet vállalnak a nemrégiben még versenyző fiatal szakemberek. Olasz Attila, Dancsó Zoltán, Jároszkievicz Krisztián, Hirsch Viktor, Szántó Sándor, és társaik óriási lelkesedéssel vetették bele magukat az edzői munkába. Reméljük, ez a lelkesedés és lendület hosszú évekig, évtizedekig kitart majd.
A fiatal edzők egyike, Hirsch Viktor például, élve a lehetőséggel, pár tömör mondatban elemezte tanítványai teljesítményét:
Íme: „Tóth Vanessza élete első világversenyén, korosztályában első évesként vett részt a VB-n, így nagy öröm volt számára, és edzői számára is, hogy dobogóra állhatott. Sok sikeres verseny áll még előtte. Tar Balázs light-contactban az elődöntőig szépen menetelt. Ott egy technikai fegyelmezetlenség következtében szenvedett vereséget, be kellett érnie a bronzéremmel. Kick-light szabályrendszerben kevesebb rutinja van még, így ott a bronzérem megszerzése nagy sikernek számított számára, különösen annak tükrében, hogy a VB előtt váltott súlycsoportot. Debre Bence két éve VB 3. helyezett lett. Tavaly megnyerte az EB-t, így mindenki bízott abban, hogy idén is jól fog teljesíteni. Kick-light szabályrendszerben megnyert aranyérme mellé, light-contactban ezüstérmet szerzett. Keveseknek adatott az meg, hogy mindkét szabályrendszerben a döntőben küzdhessenek.” Tóth Gábor, a Combat „D” SC edzője higgadtan értékelt: Nagy Rita előtt komoly kihívás volt, hiszen kick-light Európa Bajnokként lépett a pástra - egyértelmű elvárás volt tőle ebben a szabályrendszerben a döntő. Ő viszont nem csak megerősítette Európa Bajnoki címét, hanem kiegészítette a light-contact-ban elért ezüstéremmel. 
Végig fegyelmezett, okos-taktikus küzdelemmel, küzdőstílusok tudatos változtatásával, az edzői utasítások maradéktalan betartásával küzdött, erős győzni akarással. A light-contact-ban szoros 2:1-gyel maradtunk alul a klasszis olasszal szemben, de a harci kedv, a "küzdelem utolsó pillanatig" végig jellemző volt Ritára, akinek nevelőedzője Szabadi István volt..
 
Ármán Kata meglepetésember volt. Élete első válogatottságával elsősorban a tisztes helytállás, legjobb esetként egy bronzérem volt célként kitűzve. Bár a light-contact rendszerben nem sikerült továbbjutni, a a kick-light-ban döntőig verekedte el magát, ahol kemény mérkőzésen az utolsó másodpercig tisztességgel harcolva maradt alul a nála majdnem fejjel nagyobb lengyel lánnyal szemben. 
 
Küzdelmeiben okosan "bevállalós" jellegű harcos, jelentős ütőerővel, jó tempóérzékkel, amiket eredményesen tudott is alkalmazni. Bár korosztály váltás következik nála, bízunk benne, hogy még látunk szép eredményeket tőle a következő években, válogatottként.”
Dancsó Zoltán a Light-contact és Kick-light szakág szövetségi kapitánya így látta tanítványai teljesítményét- a Metx05-Contorr Se vezető edzőjeként:
„Vancsik Petra junior light-contact -55 kg-ban erőnyerőként a 16 között kezdte meg a versenyzést, a lehetőséggel most azonban nem sikerült élnie. A kategória későbbi olasz világbajnoka ellen vereséget szenvedett. Az egész éves teljesítménye alapján előzetesen kick-lightban számítottunk Petra jobb szereplésére, ám a 8 között attól az ausztrál versenyzőtől kapott ki, aki később ezüstérmes lett. Talán egy könnyebb sorsolással jobb helyezést is elérhető lett volna.
Bolfán Ákos kadett 2. kick-light -57 kg-ban végig kiegyenlített mérkőzésen 8 között, minimálisan maradt alul egy görög ellenfél ellen, így itt kiesett a versenyből. Light-contactban egy lengyel, egy olasz és egy görög versenyző magabiztos legyőzésével egészen a döntőig menetelt, ahol az ír Cannon Troy jobbnak bizonyult, így Ákos megérdemelten szerzett ezüstérmet és felállhatott a dobogó második fokára.
Szász Krisztofer junior light-contact -57 kg-ban népes mezőnyben erőnyerőként a 16 között rögtön azzal az orosz versenyzővel kezdett, aki szinte leiskolázta a teljes mezőnyt és világbajnoki címet szerzett. Krisztofer egy szerencsésebb sorsolás esetén biztosan előbbre végezhetett volna.
Grünczeisz Patrik junior kick-light -57kg-ban 16 között könnyedén győzött egy írrel szemben, majd 8 között technikás bunyóval vert egy izraeli versenyzőt. Az elődöntőben az olasz Burini Cristhopher néhány ponttal jobbnak bizonyult, így a tavalyi junior EB ezüstérme mellé egy bronzérmet is begyűjtött.
Jurasits Ákosnak junior kick-light -63kg-ban szintén nem jutott ideális sorsolás, 16 között a súlycsoport egyik kiemelkedő olasz versenyzője ellen-aki a kategória bronzérmese lett- vereséget szenvedett.
Bolfán Ádám junior light-contact -69 kg-ban erőnyerőként 16 között egy verhető osztrák versenyző ellen veszített mérkőzést, így ebben a kategóriában hamar véget ért számára a verseny. Kick-lightban azonban javított és egy jóval kiegyensúlyozottabb versenyzéssel jutott be az elődöntőbe, ahol a későbbi szlovén győztes Spasenic Petar búcsúztatta, így Ádám egy szépen csillogó bronzérmet vehetett át.
Szmolek Emanuel light-contact -79 kg-ban első éves juniorként a 8 között kemény küzdelemben egy török versenyző legyőzésével jutott be a négy közé, ahol egy legyőzhetőnek vélt olasz versenyzővel szemben alulmaradt és szerzett bronzérmet. Kick-lightban egy spanyol versenyző búcsúztatása után jutott be a fináléba, ahol a horvát Orlovic Boris-al végig szoros küzdelemben alulmaradt, így ebben a kategóriában világbajnoki ezüstérmes lett.
Klub szinten az öt éremmel mindenképpen elégedett vagyok. A felkészülés kondicionális és technikai része jól sikerült, de a mentális felkészítésre a jövőben még több hangsúlyt kell fordítanunk, ugyanis többször minimális különbségekkel kaptunk ki döntő helyzetekben. Az országos szinten elért világbajnoki helyezések, eredmények bizonyítják, hogy több klubban is jó utánpótlás nevelés folyik, ami mindenképpen pozitív a jövő tekintetében. Néhány dologban azonban változtatnunk kell, annak érdekében, hogy ebben a szakágban ismételten a legeredményesebb nemzetek közé tartozzunk.”
Bizony, ezek a mondatok sok mindenről árulkodnak, arról is, hogy ez a világbajnokság csak egy darabig volt kiszámítható, s mint minden komoly sportágban, a végét nagyon nehéz megjósolni. Érdemes visszafogottan, óvatosan nyilatkozni. A megfontoltan, higgadtan nyilatkozók közé tartozik tagadhatatlanul Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke.
- Az Elnök Úr hogyan volt megelégedve az utánpótlás válogatott teljesítményével?
- Azzal kezdeném, hogy szerettem volna - s ebben partnerek voltak alelnök társaim is – ha most kicsit másképpen történjen a felkészülés, mint idáig. Azt határoztuk el, hogy a Szövetség finanszírozza az egyes szakágak összetartó edzőtáborát. Nagyon régóta nem volt így, mert az utánpótlás VB-k sajátossága, hogy saját erőből fedezik a költségeket a klubok, illetve a családok. Azt akartuk, hogy a gyerekek érezzék, hogy odafigyelünk rájuk, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy jól felkészülhessenek a versenyre. Azt is vártam ettől, hogy összekovácsoló hatása legyen ennek a kezdeményezésnek, egy „MI” tudat alakuljon ki a gyerekekben. Ebben maximálisan partnereim voltak az új light-kick-light szakmai vezetők, Dancsó Zoltán és Olasz Attila, de természetesen Király István pointfighting szakág vezető is nagyon örült ennek. Rájuk bíztam, keressék meg a legmegfelelőbb helyszínt. Mind a két helyen eredményesen tartották meg ezt az összetartó edzőtábort, ráadásul, aminek nagyon örültem, hogy Vépen, light-contact táborban a pointfighting-ból átlátogató versenyzők is részt vettek edzőjükkel, Jároszkievicz Krisztiánnal. A szakágak közötti elszigeteltség, az együttműködés hiánya enyhült a fiatal szakembereink segítségével. Ezt volt a tapasztalatom, amikor köztük voltam, s ez egy pozitív visszaigazolást jelentett. Mindenhol találunk tehetségeket, s kint Dublinban is ez a gárda nagy részben együtt volt, CSAPATTÁ vált! Drukkoltak egymásnak, együtt edzettek, pihentek, kikapcsolódtak, nem éreztem széthúzást, és ennek nagyon örültem. Az edzők is ezt mondták, de megérezte az ember magától is.
- Kicsit később érkezett ki Dublinba, pont a legizgalmasabb részre, az elődöntőkbe és a döntőbe jutásért vívott mérkőzésekre. Mennyire bírták a mi versenyzőink a stresszes mérkőzéseket, helyzeteket? Félig még gyerekekről van szó, és a tét nagy.
- Őszintén szólva, csodálom ezeket a gyerekeket, legtöbbjük olyan félelmetesen tudatosan küzd, úgy viselkedik, mint egy értett versenyző. Ha meggondoljuk, elkezdték 7-8 éves korban, s itt már hét-nyolc, esetleg több éves rutinnal rendelkeznek. A többségük nem csak fizikálisan, hanem fejben is megfelelően fel volt készítve. Persze, olyan versenyzőnk is volt, aki pontosan a stressz hatására nem tudta a tudása legjavát adni. Kirívó dolgokat, hogy a mi versenyzőink csak az utolsó pillanatában vesztettek, nem láttam, pedig a döntők eredménye gyakran kis dolgokon múlik.
- Ilyen döntő lehet a bíráskodás. Legrutinosabb, legtapasztaltabb bíróként hogyan értékeli a bíráskodást?
- Nézve a mérkőzéseket és az edzőink véleményét is hallgatva, alapvető hozzá nem értést nem tapasztaltam. Némi fejlődést is érzékeltem. Nem tartottam viszont szerencsésnek, hogy az augusztus elején kiadott a szabályváltozások - amelyek ugyan nem tartalmaztak alapvető változásokat, de néhány jelentős változást azért mutattak – ezen a VB-én már hatályba léptek. Sem a bírók, sem a versenyzők nem voltak, nem lehettek 100 %-osan felkészülve a változásokra, nagyon kellett figyelniük ezek betartására. idővel persze rutinná válnak majd. Kirívó bírói hibákat én nem láttam, nagyon ritkán olyan előfordult, hogy összetévesztették a sarkokat, de ott rögtön korrigáltak is a vezető bírók
- Hazánk az éremtáblázat ötödik helyen végzett, vagyis előkelő helyen, csak úgy mint a tavalyi Európa-bajnokságon (akkor harmadikok lettünk. Mennyire tükrözi ez a helyezés a magyar kick-box jelenlegi helyzetét?
- Láttam az összes döntőt. Kevés dolgon múlott, hogy ez a helyezésünk ne legyen még ennél is jobb. Ugyanezt láttam az elődöntőkön is, néha csak kis különbséggel maradtak a mieink alul. Úgy gondolom, teljesen megérdemelt ez a helyezés, ennél, ha egy picikét több szerencsénk van, végezhettünk volna előrébb is. Versenyzőink sehol nem küzdöttek alárendelt helyzetben.
- Melyek a szövetség előtt álló legfontosabb feladatok?
- Szeptember 17-én rendezik meg a Szima csarnokban a TEK Budo Gálát, aminek a ringes részét a szokásoknak megfelelően mi bíróink bonyolítják majd le. Ez azért fontos, mert ez minősíti a Szövetségünket is, milyen színvonalon tudjuk ezt megoldani. Hátra van még a pointfighting, a low-kick, K-1 bajnoki döntő, majd jön a light-contact és ringes edzőtábor, s utána a maribori Európa-bajnokság, majd a pointfighting és kick-light edzőtábor és az athéni Európa-bajnokság. Fontos, hogy ismét tartsunk egy évértékelő összejövetelt, ahol egy komolyabb és részben lazább formában zárjuk le majd ezt az évet.
- S elnézve a világbajnokságon elért, és a két felnőtt Európa-bajnokságon várható eredményt lesz is mit ünnepelni az év végén!
Az összegzés végén köszönet illeti azokat, akik felismerve a tájékoztatás és a média jelentőségét, szoros edzői munkájuk mellett is küldték haza a híreket: Gasparik Róbert, Hirsch Viktor, Olasz Attila, Bánfiné Stefula Krisztina, Juhász Gábor segítették ezt a munkát. Az eredmények listájánál pedig nagy segítséget jelentett a szövetség „statisztikusa”, Balázs Imre.
Eredmények:
POINT-fighting:
Kadet 1
28 kg.
Világbajnok:Hammer Máté (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
2.Mihail Georgiev (Bulgária)
3.Daniel Valenzuela (Guatemala)
3.Bánfi Bence (Magyarország, Újkígyósi SZSE) Edző: Debreczeni Dezső
 
32 kg.
Világbajnok: Andrea Lombardo (Olaszország)
2.Wallandt Gergely (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
3.Felix Schmidl (Ausztria)
3.Denis Petrov (Bulgária)
 
47 kg.
Világbajnok:Daniel Aitcheson (Nagy-Britannia)
5.Horváth Márk (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
 
Kadet 1 leány
28 kg.
Világbajnok:Viczián Vivien (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Debreczeni Dezső
2.Jesse Jane McParland (Írország)
3.Bilge Sahin (Németország)
3.Megan Milne (Nagy-Britannia)
6.Petró Lili (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
 
42 kg.
Világbajnok:Gombás Alexandra (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
2. Alexandra Georgieva (Bulgária)
3.Sara Jelics (Horvátország)
3.Zala Rozina (Szlovénia)
 
47 kg.
Világbajnok:Asia Georghiu (Nagy-Britannia)
5.Koszecz Boglárka (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
 
 
Kadet 1 korosztály:
Világbajnok:Magyarország (Gombás Alexandra, Hammer Máté, Horváth Márk, Gergely Balázs - Halker Királyteam, Viczián Dániel, Leszkó Kitti -Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Király István, Debreczeni Dezső
2.Nagy-Britannia
3.Bulgária
3.Olaszország 2
 
 
 
Kadet 2 korcsoport:
 
42 kg.
1.Cselovszki Patrik (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
2.Bálint Martin (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
3.Anton Parschin (Németország)
3.Soshua Simmonds (Nagy-Britannia)
 
 
47 kg.
Világbajnok:Cory Cook (Nagy-Britannia)
5.Zajácz Bence (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
8.Karácsonyi Dávid (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
 
52 kg.
Világbajnok:Bozók Szabolcs (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
2.Luca Perschini (Olaszország)
3.Antonio Jurman (Horvátország)
3.Pastor QJ (Amerikai Egyesült Államok)
 
57 kg.
Világbajnok:Kameron Bays-Doyle (Nagy-Britannia)
2. Troy Gannon (Írország)
3.Nagy Zalán (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
3.Callum Hollinshead (Nagy-Britannia)
6.Viczián Roland (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
 
63 kg.
Világbajnok:Ioannis Theotokatos (Görögország)
8.Romváry Erik (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
 
69 kg.
Világbajnok:Murphy Bailey (Amerikai Egyesült Államok)
2.Bednanics Dominik (Magyarország, 4Fight KBSE) Edző: Béres János
3.Liam Spain (Nagy-Britannia)
3.Luke Menton (Írország)
 
+69 kg.
Világbajnok:Marko Dzin (Horvátország)
5.Lakatos István (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
 
Kadet 2 leány:
65 kg.
Világbajnok:Lorena Jurisics (Horvátország)
6.Török Dóra (Magyarország, Újkígyósi SZSE)
 
+65 kg.
Világbajnok:Nele Paulin Feurer (Németország)
2.Simonics Elizabet (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
3.Jordan Doran (Írország)
3.Alexandra Brennan (Írország)
 
 
Kadet 2 Csapat világbajnokság:
Világbajnok:Amerikai Egyesült Államok
5. Magyarország (Bozók Szabolcs, Nagy Zalán, Simonics Elizabet,(Halker Királyteam) Bednanics Dominik -4Fight SE, Viczián Roland -Békéscsabai Lakótelepi SE, Török Dóra- Újkígyósi SZSE)
 
Junior korcsoport:
 
57 kg.
Világbajnok:Anastasis Korovesis (Görögország)
2.Rafael Aisov (Oroszország)
3.Carmelino Dali (Olaszország)
3.Sallay Gábor (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Debreczeni Dezső
 
63 kg.
Világbajnok:Elijah Everill (Nagy-Britannia)
2.Jordan White (Írország)
3.Varga Norbert (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
3.Csák Bence (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Debreczeni Dezső
 
69 kg.
Világbajnok:Dereece Williams (Nagy-Britannia)
2.Korpádi Tamás (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
3.Szász Kristóf (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Debreczeni Dezső
3.Kiandro Lebon (Belgium)
 
74 kg.
Világbajnok:Brandon Prince (Nagy-Britannia)
7.Bálint Zoltán (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
 
 
84 kg.
Világbajnok:Davide Guffanti (Olaszország)
2.Sider Ivanov (Bulgária)
3.Opauszki Dávid (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Debreczeni Dezső
3.Adam Scmith (Írország)
 
94 kg.
Világbajnok:Rohonczi Jenő (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
2.Andreas Zehentbauer (Németország)
3.Okan Acihan (Törökország)
3.Gabriele Oliva (Olaszország)
6.Erdei Dominik (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
 
Junior leány:
50 kg.
Világbajnok:Carol Scacchi (Olaszország)
2.Frederica Trovalusci (Olaszország)
3.Ishana Moores (Nagy-Britannia)
3.Lencsés Dorina (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
 
55 kg.
Világbajnok:Beatrice Zucchelli (Olaszország)
2.Laurincz Boglárka (Magyarország, Újkígyósi SZSE) Edző: Debreczeni Dezső
3.Marie Ossner (Németország)
3.Nesta Baxter (Nagy-Britannia)
 
+70 kg.
Világbajnok:Berta Rebeka (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István
2.Anita Salvalaio (Olaszország)
3.Michelle Langer (Németország)
3.Jessica Ruffino (Olaszország)

Csapat világbajnokság:
 
Világbajnok:Nagy-Britannia
2.Magyarország (Lencsés Dorina, Korpádi Tamás, Rohonczi Jenő -Halker Királyteam, Laurincz Boglárka-Újkígyósi SzSE ,Bálint Zoltán, Opauszki Dávid-Békéscsabai Lakótelepi SE)
Edzők: Király István, Debreczeni Dezső
3.Olaszország 2
3.Olaszország 1
LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER
Kadet 2 fiú
42 kg.
Világbajnok:Cselovszki Patrik (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István,Jároszkievicz Krisztián
2.Ziga Zagoranski (Szlovénia)
3.Luca Sell Németország)
3.Cameron Bradshaw (Nagy-Britannia)
52 kg.
Világbajnok:Sven Hojs (Szlovénia)
5.Borok Dominik (Magyarország, Esztergomi KBSE)
57 kg.
Világbajnok:Troy Gannon (Írország)
2.Bolfán Ákos (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely) Edző: Dancsó Zoltán
3.Eleftherios Iliakis (Görögország)
3.Kameron Bains-Doyle (Nagy-Britannia)
5.Kajtár Bence (Magyarország, Esztergomi KBSE)
63 kg.
Világbajnok:Alexander Baumann (Ausztria)
2.Debre Bence (Magyarország, Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia) Edző: Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor
3.Dylan Banfield (Nagy-Britannia)
3.Nikolaos Kourmousis (Görögország)
7.Kunya Noel (Magyarország, Black & Gold Angels Veresegyház)
+69 kg.
Világbajnok:Vito Kosar (Horvátország)
2.Vígváry Viktor (Magyarország, Esztergomi KBSE)Edző: Olasz Attila
3.Gabrielius Savickas (Norvégia)
3.Marko Dzin (Horvátország)
Kadet 2 leány
50 kg.
Világbajnok:Sara Pesut (Horvátország)
2.Kolozsvári Kinga (Magyarország, Szigetszentmiklós-Tököl SE) Edző: Gnyálin István
3.Dayna Walsh (Írország)
3.Kristina Nikolova (Bulgária)
7.Schmidt Zsófia (Magyarország, Nyergesújfalu SE)
65 kg.
Világbajnok:Celik Dilara Buse (Törökország)
7.Ármán Kata (Magyarország, Combat „D” Szeged)
Junior férfi
57 kg.
Világbajnok:Albert Batyirgazijev (Azerbajdzsán)
2.Veres Roland Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
3.Alen Preloznyik (Szlovénia)
3.Valerio Bizzarri (Olaszország)
63 kg.
Világbajnok:Elijah Everill (Nagy-Britannia)
5.Fésű Lajos (Magyarország, Szigetszentmiklós-Tököl SE)
69 kg.
Világbajnok:Mattia Amatuzio (Olaszország)
6.Hammer Martin (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
74 kg.
Világbajnok:Al Amin Rmadan (Németország)
2.Arda Gozuitok (Törökország)
3.Marek Karlik (Szlovákia)
3.Tar Balázs (Magyarország, Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia) Edző: Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor
79 kg.
Világbajnok:Kristian Benedetti (Horvátország)
2.Mattia Spedicato (Olaszország)
3.Szmolek Emánuel (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely) Edző: Dancsó Zoltán
3.Leon Lindemann (Németország)
89 kg.
Világbajnok:Gács Kristóf (Magyarország, Titán KBSE) Edző: Juhász Gábor
2.Roko Erstics (Horvátország)
3.Tadej Kolander (Szlovénia)
3.Alvarez Miguel Menendez (Spanyolország)
94 kg.
Világbajnok:Murad Gamidov (Oroszország)
2.Erdei Dominik Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
3.Agkul Emre (Törökország)
Junior nők
50 kg.
Világbajnok:Murvai Lívia (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
2.Giulia Baffelli (Olaszország)
3.Viktoria Kazikova (Szlovákia)
3.Stela Levicka (Szlovákia)
55 kg.
Világbajnok:Giorgia Caputo (Olaszország)
2.Nagy Rita (Magyarország, Combat „D” Szeged) Edző: Tóth Gábor
3.Seymanur Albayrak (Törökország)
3.Amalie Kuno (Dánia)
60 kg.
Világbajnok:Nikola Hammerova (csehország)
5.Gremen Petra (Magyarország, Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
 
KICK-LIGHT SZABÁLYRENDSZER
Kadet 2 fiúk
42 kg.
Világbajnok: Szymon Gora (Lengyelország)
2.Zsivko Gurov (Bulgária)
3.Cselovszki Patrik (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
3.Györe Bendegúz (Magyarország, Black & Gold Angels Veresegyház) Edző: Papp Attila
 
52 kg.
Világbajnok:Josue Guttierez Aguilar (Mexikó)
2.Artyom Orlovcsi (Moldávia)
3.Nyikoláj Szafonov (Oroszország)
3.Magyar Szabolcs (Magyarország, Esztergomi KBSE) Edző: Olasz Attila
8.Borok Dominik (Magyarország, Esztergomi KBSE)
 
57 kg.
Világbajnok:Elefteriosz Iliakisz (Görögország)
5.Bolfán Ákos (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely)
8.Flack Márk (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
 
63 kg.
Világbajnok:Debre Bence (Magyarország, Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia) Edző: Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor
2.Raziel Ben Shosan (Izrael)
3.Kunya Noel (Magyarország, Black & Gold Angels Veresegyház) Edző: Papp Attila
3.Igor Szikora (Lengyelország)
 
+69 kg.
Világbajnok:Asadulla Naszipov (Oroszország)
2.Viktor Melka (Lengyelország)
3.Vígvári Viktor (Magyarország, Esztergomi KBSE) Edző: Olasz Attila
3.Ivan Ruiz (Chile)
 
Kadet 2 lányok:
42 kg.
Világbajnok:Paraskevisemeli Zarmakoupi (Görögország)
2.Xénia Artyebiakina (Oroszország)
3.Valentina Vackova (Csehország)
3.Tóth Vanessza (Magyarország, Nyergesújfalu SE) Edző: Hirsch Viktor, Szántó Sándor
 
50 kg.
Világbajnok:Irene Roggio (Olaszország)
2.Gessica Filippi (Olaszország)
3.Kolozsvári Kinga (Magyarország, Szigetszentmiklós-Tököl SE) Edző: Gnyálin István
3.Eagen Kruger (Dél-Afrikai Köztársaság)
8.Schmidt Zsófia (Magyarország, Nyergesújfalu SE)
 
 
55 kg.
Világbajnok:Grainne Begley (Írország)
6.Kürti Bonita (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
7.Kovács Barbara (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
65 kg.
Világbajnok:Angelika Szczepanska (Lengyelország)
2.Ármán Kata (Magyarország, Combat „D” Szeged) Edző: Tóth Gábor
3.Sveva Scandurra (Olaszország)
3.Aimilia Kapri (Görögország)
 
Junior férfi
57 kg.
Világbajnok:Veres Roland (Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
2.Christopher Burini (Olaszország)
3.Riccardo Soldi (Olaszország)
3.Grünczeisz Patrik (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely) Edző: Dancsó Zoltán
 
69 kg.
Világbajnok:Petar Spacenics (Szlovénia)
2.Dejan Zarics (Szlopvénia)
3.Sean Begley (Írország)
3.Bolfán Ádám (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely) Edző: Dancsó Zoltán
5.Hammer Martin Magyarország, Halker Királyteam Akadémia )
 
74 kg. Világbajnok:Marek Karlik Szlovákia)
2.Giacomo Licheri (Olaszország)
3.Krystof Luniewicz- Stepniak (Lengyelország)
3.Tar Balázs (Magyarország, Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia) Edző: Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor
 
79 kg.
Világbajnok:Borisz Orlovics (Horvátország)
2.Szmolek Emánuel (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely) Edző: Dancsó Zoltán
3.Kevin Koffi Illueca (Spanyolország)
3.Szachán Bolivár (Magyarország, Esztergomi KBSE) Edző: Olasz Attila
 
89 kg.
Világbajnok:Gács Kristóf (Magyarország, Titán KBSE) Edző: Juhász Gábor
2.Roko Erstics (Horvátország)
3.Dominik Grezda (Lengyelország)
94 kg.
Világbajnok: Michal Adamek (Lengyelország)
2.Sasrijar Maharramov (Azerbajdzsán)
3.Erdei Dominik Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
Junior nők
50 kg.
Világbajnok:Viktoria Kazikova (Szlovákia)
2.Murvai Lívia Magyarország, Halker Királyteam Akadémia ) Edző: Király István, Jároszkievicz Krisztián
3.Esther Mendez Macias (Spanyolország)
3.Martra Pyra (Lengyelország)
55 kg.
Világbajnok:Nagy Rita (Magyarország, Combat „D” Szeged) Edző: Tóth Gábor
2.Orlanda Zuanics (Ausztrália)
3.Despoina Kamperi (Görögország)
3.Lucia Feckova (Szlovákia)
6.Vancsik Petra (Magyarország, Metex05-Controll SE Szombathely)
60 kg.
Világbajnok:Nikola Hamerova (Csehország)
2.Nicole Carrasiti (Olaszország)
3.Farkas Julianna (Magyarország, Szigetszentmiklós-Tököl SE) Edző: Gnyálin István
3.Gremen Petra (Magyarország, Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia) Edző: Zrínyi Miklós, Hirsch Viktor
LOW-KICK SZABÁLYENDSZER
Junior 54 kg.
Világbajnok:Azat Csomburuk (Oroszország)
6.Nagy Larion (Magyarország, Esztergomi KBSE)
K-1 SZABÁLYRENDSZER
Junior 63,5 kg.
Világbajnok:Lorenzo Sammartino (Franciaország)
5.László Barnabás (Magyarország, Esztergomi KBSE)
Junior nők 60 kg.
Világbajnok:Polina Selezneva (Oroszország)
5.Priskin Nikolett (Magyarország, Békéscsabai Lakótelepi SE)
Ha tetszett az írás, oszd meg.
Mond el a véleményed
Legolvasottabb
„Canelo” is gratulált Castanónak, és győztesnek nevezte
5521
Pacquiao csapata kiakadt: 100 ezer dollárért több tisztelet járna
4316
Tönkreteszem az álmait
3923
Súlyos, töréses sérülés szenvedett Conor McGregor
3669
Felkapott

A sütik olyan kis szöveges fájlok, melyeket a weboldalak felhasználhatnak arra, hogy még hatékonyabb felhasználói élményt nyújtsanak. A jogszabályok értelmében csak az oldal működéséhez teljesen nélkülözhetetlen sütiket tárolhatjuk az Ön böngészőjében, minden egyéb más süti használatához az Ön engedélyére van szükség.

A "Minden süti engedélyezése" gombra kattintva érhető el a legjobb felhasználói élmény, valamint a további füleken egyesével is engedélyezheti a különböző célú sütiket.

Az Adatvédelem oldalon megtalál minden információt a sütikről és adatvédelemről.

Ezen sütik nélkül az oldalunk nem tudja a legjobb élményt nyújtani, bizonyos funkciók működése akadályozva lenne.

A szabályzat elfogadásával ezen sütik engedélyezésre kerülnek.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
PHPSESSIDmonokli.comMunkamenet-azonosító, a látogató böngészési állapotát rögzíti az oldalbetöltések között.Munkamenet vége
cookieConsentmonokli.comA látogató sütikkel kapcsolatos beállításait tárolja.1 év
Fel