Kick-boksz: az Antalya-i világajnokság után

2013. 12. 16. 16:22
Kick-boksz: az Antalya-i világajnokság után

Hazaérkezett a magyar kick-box válogatott a törökországi Antalyából, a WAKO pontfighting, full-contact, kick-light és light-contact világbajnokságáról. A csapat hozta az elmúlt évek eredményességét, bár az aranyérmeket most csak a point-fighting válogatott szállította.

Hazaérkezett a magyar kick-box válogatott a törökországi Antalyából, a WAKO pontfighting, full-contact, kick-light és light-contact világbajnokságáról. A csapat hozta az elmúlt évek eredményességét, bár az aranyérmeket most csak a point-fighting válogatott szállította. A szövetségi edzők még a hazautazás közben  mondták el véleményüket. 
Kiráy István:Az engem is meglepett, mennyire kijött a felkészülés eredményessége a Világbajnokságon. .Ez a hét aranyérem minden idők legjobb szereplése, így még nem szerepelt a magyar point-fighting  kick-box válogatott soha.
            - A koronát a teljesítményre a csapat világbajnoki cím megszerzése tette fel . Rangadó jellegű, ez a döntő általában a magyar és az olasz válogatott között szokott történni...
          - Mivel 2009-ben mi nyertük az első csapat világbajnoki címet, 2011-ben elvették tőlünk az olaszok, tehát volt miért visszavágni. Most ez a 23:8 arányú győzelem azt hiszem, magáért beszél, gyakorlatilag leírtuk az olaszokat a pástról.
- Az olaszok szakvezetőjével, Gianfranco Rizzi-vel rendszeres kapcsolatban áll. Megszokták ilyenkor beszélni utána a történéseket?
             - Érdekes dolog. Amikor Ők győznek, én odamegyek és gratulálok, ahogyan egy sportvezetőhöz illik, az olaszok ezt valahogy elfelejtik. Ha vesztenek, akkor az emelt fővel távozó vesztes szerepét rendszeresen elfelejtik.
         - A világbajnokság előtt,alig egy hónappal a Harcművész Világjátékok után felvetődött a kérdés, lehet e egy hónapon belül csúcsformában tartani a versenyzőket?
    - Itt végül is Veres Richárdról, Mórádi Zsoltról, Gömbös Lászlóról és Kádas Adriennről van szó, mind négyüket felkészítettem a Világjátékokra. Már régebben kezdtem a felkészítést, mert tudtam, hogy ez el fog húzódni, mivel úgy gondoltam, hogy nem tudom egy hónapon belül kétszer csúcsformába hozni versenyzőimet. Köztes feladatokat adtam, ami majdnem verseny közeli terhelést jelentett. Még soha nem kaptak ilyen terhelést, de be mertem kockáztatni, mert a saját tanítványaim és tudtam, mit bírtak.
                 - A megszokott arcok és a sikerek mellett új színt hoztak az újoncok…
- Még mielőtt Róluk beszélnénk, azért itt megdőltek rekordok. Mórádi Zsolt hatodik világbajnoki címét szerezte, míg Gömbös László és Jároszkievicz Krisztián ötnél tart. Jön fel ez a fiatal gárda, és reméljük, ez az ambíció megmarad bennük. Nem nehéz tehát az újoncoknak motivációt kapni. A 15 magyar point-fighting válogatottból 14 csepeli, és ebből 7 arany, kért ezüst és három bronzérmet hoztak haza, ami csepeli rekord. Versenyzőinknél sportszocializálódás zajlik, éremváró hangulatban, így nem lepődtem meg azon, hogy nem blokkolta le Őket a világbajnokság. Rengeteget viszem külföldre őket versenyezni, s így hozzászoktak a világbajnokság légköréhez. Bár, mégis csak az első világbajnokságuk volt, és óriási meglepetést jelentett mind Kiss Roland bronzérme, mind Murvai Marci ezüstérme, aki az elődöntőben a regnáló világbajnokot, az olasz Niceforót verte meg.
- Volt e magyar válogatotton kívül olyan csapat, aki szintén eredményességben előre tudott lépi?
- Nem volt. Az írektől is többet vártam, csak egy aranyérmet szereztek. Az oroszokon és rajtunk kívül a többiek csak egy aranyat szereztek. Az oroszokon meglepődtem, többet vártam , az elmúlt évek felzárkózása miatt azt hittem, hogy nehezebb lesz, és három-négy arannyal elégedett lettem volna. De amikor láttam, hogy a versenyzőink mennyire felülmúlják a mezőnyt….Mi szeretünk úgy dolgozni, hogy pár lépéssel a riválisok előtt legyünk, mert különben beérnek. Ezt az előnyt az elmúlt időszakban sikerült növelnünk, s ez az előnytartás sikerült, és most „nem ráncigálták az oroszlán bajszát.”
Eredmények:
point-fighting
57 kg.
Világbajnok:Vincenzo Gagliardi (Olaszország)
2.Sean Brennan (Írország)
3.Kiss Roland (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
3.Makszim Fagyejev (Oroszország)
63.kg.Világbajnok:Adriano Passaro (Olaszország)
2.Veres Richárd (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
3.Dessie Leonard (Írország)
3.De Backer Wout (Belgium)
69 kg.
Világbajnok:Davide Sfulcini (Olaszország)
5.Veres Alex (Magyarország, Halker-Királyteam)

74 kg.Világbajnok:Gömbös László (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Jaka Hudales (Szlovénia)
3.Blaine Watson (nagy-Britannia)
3.Jegor Rjabcsikov (Oroszország)
79 kg.
Világbajnok:Dean Barry (Írország)
6.Imre Tamás (Magyarország, Halker-Királyteam)
84 kg.
Világbajnok:Mórádi Zsolt (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Robbie McMenamy (Írország)
3.Dimosthenisz Alexandrosz Rachianiotisz (Görögország)
3.Petar Zsivkov (Bulgária)
 
89 kg.
Világbajnok:Jároszkievicz Krisztián (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Alexander Gleixner (Németország)
3.Erik Brodreskift (Norvégia)
3.Stefan Trofinov (Oroszország)
94 kg.
Világbajnok:Alexander Bobrov (Oroszország)
2.Murvai Márton (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
3.Cihat Ari (Törökország)
3.Paolo Niceforo (Olaszország)
+94 kg.
Világbajnok:Michel Decian (Svájc)
8.Csikós Péter (Bp.Hunyadi János SE)
 
 
nők:
50 kg.
Világbajnok:Giulia Cavallaro (Olaszország)
2.Monica Engeset (Norvégia)
3.Veres Mercédesz (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
3.Sharon Gill (Nagy-Britannia)
55 kg.
Világbajnok:Eftimia Viktanioti (Görögország)
5.Sándor Cintia (Magyarország, Halker-Királyteam)

60 kg.
Világbajnok:Luisa Guilotti (Olaszország)
2.Shauna Bannon (Írország)
3.Hanicz Nelly (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
3.Neyens Avalin (Belgium)

65 kg.
Világbajnok:Kádas Adrienn (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Antonella Esposito (Olaszország)
3.Ina Grindheim (Norvégia)
3.Natasha Walker (Nagy-Britannia)
70 kg.
Világbajnok: Nagy Henrietta (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Maria Semenova (Oroszország)
3.Deborah De Vita (Olaszország)
3.Jordan Ferguson (Kanada)
+70 kg.
Világbajnok:KondárAnna (Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Daria Merkulova (Oroszország)
3.Gaynor Morgan (Nagy-Britannia)
3.Helena Andics (Ausztria)
veterán point fighting
+94 kg.
Világbajnok:Andrea Borrelo (Olaszország)
2.Günther Weninger (Ausztria)
3.Tóth István (Magyarország, Beremendi Építők) önmaga edzője
3.Paul Coffley (Íroroszág)
Csapat világbajnokság: Világbajnok:Magyarország. (Mórádi Zsolt, Gömbös László, Veres Richárd, Jároszkievicz Krisztián, Kádas Adrienn, Kondár Anna, Magyarország, Halker-Királyteam) Edző:Király István
2.Olaszország
3.Németország
3.Nagy-Britannia
A light-contact és a kick-light szabályrendszer az elmúlt évekhez képest gyengébben teljesített. Zrínyi Miklós mesteredző, szövetségi kapitány volt már vidámabb is….
- Az elért eredmény mennyire tükrözi az elvégzett munkát?
-    Előtte beszéltük, hogy nem számítottam túl jó eredményre. Ezt elemeznünk kell. Az utóbbi öt évben a többi ország fejlődését láttam, most az oroszoknak is csak egy aranyérem termett.  Dancsó Zoltántól számítottam egy aranyéremre, s ez benne is volt a mérkőzésében. Több versenyzőtől is érmet vártam, ez most nem sikerült. A sorsolás borzalmas volt, a tizenkét versenyzőből, aki kikapott, Talán egy volt, aki nem a későbbi győztessel vagy ezüstérmessel kezdett, s az oroszok és a magyarok, szokásosan, egy ágra kerültek…
- Mentális vagy fizikális problémák jelentkeztek?
- Még nagyon fiatal a csapat. Néhányan elszigetelten dolgoznak, ez is probléma. Idén sem tudtunk olyan edzőtábort tartani, ami ideális lett volna. Két helyen tartottuk a tábort, nem is tudott mindenki eljönni, volt, akit az iskolája, volt akit a munkahelye nem engedett el. Nem szeretném erre fogni, de biztos vagyok benne, hogy ha egy helyen készülne a csapat, akkor mentálisan erősebbek lettünk volna. Fizikálisan: aki megcsinálta az edzőprogramot, azzal nem volt probléma, csak sajnos, nem mindenki csinálta meg, olyan is volt, aki hozzá sem jutott a programhoz, pedig elküldtem edzőjének. Annak az ideje már lejárt, hogy heti három edzéssel világbajnokságon eredményesen lehessen szerepelni. Aki nem tudja azt megtenni, hogy legalább két hónappal a világbajnokság előtt elkezdi a felkészülést, annak nem kellene vállalni a világbajnokságon indulást.
- Van e most esetleg olyan stílus, vagy irány a light-contact-ban, amit követve eredményesebbek lehetünk.
- - Szerintem ilyen nincsen. A Dancsó Zoli és a Rizmayer Norbi egy ponttal kapott ki, pár másodperccel a vége előtt, nagyon kiélezett helyzetben szenvedtek vereséget. Light-contact-ban a bírák nem voltak a spiccen. Kevés igazán light-contact bíró volt, s ez a bíráskodáson meglátszott. Az utóbbi négy-öt évben láttam fejlődni a bíráskodást, de most…. Teljesen szélsőségesen bíráskodtak, volt, akinél az egyik nyert tizenkét ponttal, s volt akinél pont a másik versenyző ugyanennyivel. Ennyire nem láthatták más szögből a mérkőzést.
- lehet e a jövőben válogatási kritériumnak állítani azt, hogy elvégezzék az elküldött edzésprogramot és azt, hogy kötelezően vegyen részt a z edzőtáborban?
- Nem látok rá reális esélyt, ugyanis amíg nem tudjuk mindenkinek fizetni a az EB-VB költségeit, de ezért ezt és ezt kérem, addig, amíg a versenyzők saját maguknak fizetik ki a költségeiket, addig, szerintem nincs erkölcsi alapom arra, hogy ezt így megköveteljem. Szakmai alapom van, meg tudom indokolni, de erkölcsileg nem mondhatom, hogy ne vegyenek részt a VB-n…
light-contact eredmények:
57 kg.
Világbajnok:Alisar Ahmedov (Tadzsikisztán)
2.Rizmayer Norbert (Esztergomi KBSE) Edző:Zrínyi Miklós
3.Fatih Mehmet Sahin (Törökország)
3.Davide Peano (Olaszroszág)
89 kg.
Világbajnok:Fabian Fingerhut (Németország)
2.Dancsó Zoltán (Metex05-Controll SE, Szombathely) Edző:Koszogovits Mihály
3.Domenico Pappaceno (Olaszország)
3.Juso Prosics (Ausztria)
Nők:
65 kg.
Világbajnok:Nicole Trimmel (Ausztria)
7.Boros Kata (Magyarország, LajoSport SE)
veterán 84 kg.
Világbajnok:Esimran Kuralbajev (Kazahsztán)
2.Szabó Árpád (Halker Királyteam) Edző:Svasznek Jenő
3.Rienus van Hees (Hollandia)
3.Patrick Baumgartner (Svájc)
+94 kg.
Világbajnok:Nicola Bertolotti (Olaszország)
2. Cleveland Crossling (Dél-Afrikai Köztársaság)
3.Tóth Itván (Beremendi Építők) önmaga edzője
3.Karsten Rüger (Németország)
Kick-light szabályrendszer:
Férfiak:
57 kg.
Világbajnok: Avazbek Amanbekov (Kirgizisztán)
8.Rizmayer Norbert (Magyarország, Esztergomi KBSE)
94 kg.
Világbajnok:Ibrahim Telli (Törökország)
6.Hargitai Viktor (Esztergomi KBSE)

Nők:
50 kg.
Világbajnok:Funda Tiklen (Törökország)
5.Makó Evelyn (Magyarország, Makó BUDO SE)
55 kg.
Világbajnok:Nicole Perrona (Olaszország)
5.Busa Gabriella (Magyarország, Szeged Tigers SE)
65 kg.
Világbajnok:Adriana Tricoci (Olaszország)
6.Boros Kata (Magyarország, LajoSport SE)

+70 kg.
Világbajnok:Giulia Compagno (Olaszország)
8.Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE)
A full-contact válogatott két bronzéremmel térhetett haza. Nem a legjobb előjelekkel kezdték a küzdelmeiket, hiszen a csapat legnagyobb éremesélyese, a szentpétervári Harcművész Világjátékok győztese, Görbics Gábor még otthoni edzésen szerzett sérülése jóval komolyabbnak bizonyult, s ezért versenyzőnk visszalépésre kényszerült.
A válogatott szövetségi edzője, Katona Attila így látta a csapat teljesítményét:
- Mennyire igazolta a csapat az előzetes várakozást?Nem a legjobbak voltak az előjelek…
- Sajnos, valóban így történt, nem a legbiztatóbbak voltak az előjelek. Két női és három férfi súlycsoportban neveztünk. 52 kg-ban Dyékiss Nóra újoncnak számít mind a világbajnokságon, mind ebben a súlycsoportoban.  Nála még a tapasztalatszerzés és a rutinszerzés a cél. Brunner Boglárkát vegyes érzésekkel hoztuk ki, hiszen ebben a szabályrendszerben, a full-contact-ban újoncnak számít,korábban inkább K-1-ben és low-kick-ben indult. A bronzérem megszerzése megérdemelt, és nagyon szép teljesítmény. A későbbi győztes norvég versenyző ellen nagyon megállta a helyét, az első menetben vezetett is, aztán kényelmesebb lett, és ezt a norvégok ellen nem kehet megtenni. A férfiaknál, sajnos, Görbics Gábor sérülten jött ki, bíztunk abban , hogy meggyógyul, de nem sikerült, és ezért, egészsége érdekében nem indítottuk el. 85 kg-ban teljesen újonc volt Hársági Roland, de szenzációs teljesítményt nyújtott. Tisztelettudó, alázatos, szorgalmas és hatalmas jövő előtt áll. Laszák Zoli nagy elvárásokkal jött ki, de a súlycsoport népessége miatt nem számítottam éremre. Két fontos győzelmet aratott a francia és a hazai pályán küzdő török ellen. A későbbi győztes kazah versenyző ellen küzdött a döntőbe jutásért, s 2:1 arányú szoros pontozással kapott csak ki tőle. Nagyon megérdemelte az érmet, nagyon régóta benne van, és bízom benne, hogy továbbra is eredményes lett.
   - Mi lehet a továbblépés kulcsa?
- Most megfigyeltem több stílusirányzatot, elkülöníthető az orosz, az ukrán és a francia full-contact iskola,. Ezekből kell majd kivenni azt, ami a mi versenyzőinknek a legjobb egyénre szabott technikai és taktikai elemeket.
Full-contact  eredmények:
férfiak:
71 kg.
Világbajnok: Sajan Zsakupov (Kazahsztán)
2.Nyikita Szeljanszkij (Oroszország)
3.Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE) Edző:Gnyálin István
3.Ufuk Sevsen(Németország)
Nők:
70 kg.
Világbajnok: Birgit Reitan Oksnes (Norvégia)
2.Claudia Kiontke (Németország)
3.Brunner Boglárka (Titán SE) Edző:Juhász Gábor, Leon Beneta
3.Irina Gavrilova (Oroszország)
A magyar csapat harmadik helyen végzett az éremtáblázaton. Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, s WAKO alelnöke végig kísérte a helyszínen magyar csapat szereplését:
Melyek voltak a csapat iránt az előzetes várakozások, és ebből mi valósult meg?
-          Pont-fighting tekintetében110 százalékig, a light-contact tekintetében csalódott vagyok, egy új csapattal jöttünk, és ez az új csapat még nem bírta el a terhelést. Dancsó „Kicsi” sikere egészen kicsi dolgokon múlott, közel volt hozzá a hetedik világbajnoki cím, de nem jött össze, amit nagyon sajnálok. A kick-light siker most nem valósult meg, , de ez a szabályrendszer, ahová nagyon sokan jöttek át, sok az új és tehetséges versenyző. Fontos nekünk ez a lépcső,, mert az elmúlt húsz évben először a semi-contactban kezdtek a versenyzők, majd továbbléptek a folyamatos küzdelembe, light-contactban, majd következett a ring. A kick-light jó előképzést jelent, s technikásan érkezhetnek a ringbe a versenyzők. A full-contactban Görbics Gabit sérülése akadályozta meg a sikerben. Idén húsz versenyen vett részt, mindet megnyerte, nagy tornákon vett részt, győztesen hagyta el a ringet, kimagaslóan szerepelt a szentpétervári Világjátékokon is. Sérülése miatt úgy döntöttünk, hogy nem indítjuk a versenyen. Laszák Zoltán , ha az utolsópillanatban egy kicsit összeszedettebb, akkor meg tudta volna verni a kazah világbajnokot. Mérkőzéshiánya volt, de egészen kiválóan helyt állt. Brunner Boglárkában van tűz, de az edzésmunkáját koordinálni kell. Felemás kezdés után felemás volt a tehát a folytatás.
-          - Érdemes lenne e a kick-light tekintetében teljesen más válogatottat kiépíteni, vagy ez a mostani átfedés hozhat e még eredményeket?
- Szerintem emberre szabott a kettős versenyzés. Vannak olyan országok, amelyek teljesen más, új csapattal jönnek, meg tudják engedni maguknak mind utánpótlásban, mind anyagiakban. Igazán ez lenne az ideális,de mi nem tudjuk ezt megvalósítani, nincs annyi tehetségünk és anyagi erőnk is korlátozott. Azok számára, akik mind a kettőt vállalják, ezt nem tiltjuk meg, s majd elválik, ki melyik szabályrendszerben lesz sikeres. Most ez a siker nem jött el.
-          - Az éremtáblázaton Magyarország a harmadik helyen végzett. Az olaszok nyertek, a második oroszok, önmagukhoz képest, gyengén szerepeltek. Mi lehetett ennek az oka.
-          - Elég sok versenyző ment át a K-1-be és a low-kick-be, és az új generáció még nem annyira sikeres. Még egy ilyen hatalmas mezőnnyel rendelkező ország is megérzi ezt, és rengeteg profi bajnokuk is van, akik itt nem indultak.
-          - A világbajnoksággal kapcsolatban a sportpolitikát sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Fontos változások történtek a WAKO-ban Lesz e ennek tartalmi következménye?
-          - Kétféle gondolkodás alakult ki, mind a két elgondolás végső célja az olimpia elismerés volt. Az egyik szerint teljes erővel erre összpontosítsunk. Ez az elképzelés most háttérbe szorult, és egyéni ambíciók miatt minden kontinentális szövetséget megalakítottak, s az eddigi szervezetek, divíziók szövetséggé alakultak át. Rengeteg pozíció, betöltött poszt alakult ki. Várakozó állásponton vagyok, várom, hogy ezekkel a különböző címekkel rendelkező emberek a munkát is mellé teszik e majd. Nagyon különböző fejlettségi szinten vannak ezek a kontinentális szövetségek. A tatami sport gyerekcipőben botladozik Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában. Észak –Amerikában nagyon népszerű, de ott inkább félprofi versenyeket szerveznek, s ezek a versenyzők, akik sok pénzt keresnek a point-fighting pénzdíjas versenyeken., nem jönnek el ilyen amatőr, nagy igénybevételt jelentő versenyekre. Európa termeli meg a Világ kick-box bevételének 70-80 százalékát. Ebből a 80 százalékból most a kontinentális kiadások legalább a felét el fogják vinni, kérdés, honnan jöhet még új forrás, több pénz a struktúrába, vagy a meglévő pénzt kell többfelé osztanunk. Ezek nagyon komoly kérdések, amiket meg kell válaszolni. Van esély a sikerre így is Legjobban az tetszett, hogy létrejött a WAKO edzőbizottsága. Az edzők a versenyeken kialakított kapcsolat, a kommunikáció során nagyon sokat tudnak tenni azért, hogy tényleg fejlődjön a sportág, a fejlődés az Ő kezükben van, ha jól dolgoznak az edzők, az garancia a sikere. Azok a formációk, amelyek .földrajzi formákba helyezik át a különböző struktúrákat, elsősorban szervezeti és logisztikai kérdésként kezelik. Én az Edzőbizottság tevékenységében bízok elsősorban.
-          Az egész héten az Elnök Úr mikor érezte magát a legjobban a világbajnokság során?
-          Az magyar –olasz csapat döntőn. Arra készültem, hogy egy-két pont fog dönteni és pokli idegesség jellemzi majd végig a mérkőzést. Nagyon jó érzés volt ezt a döntőt nyugodt körülmények között végignézni, hogy a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. A világbajnoki döntő 21 -8 arányú magyar győzelemmel ért végett, és ez a nyugalom volt csodálatos, hogy ekkora fölénnyel nyertünk.
-          -
 
Az éremtáblázat végeredménye (Az első tíz ország) :
1.Olaszország
2.Oroszország
3.Magyaroroszág
4.Németország
5.Ukrajna
6.Kazahsztán
7.Norvégia
8.Horvátország
9.Írország
10.Lengyelország
 tragikus esemény is történt. Az egyik versenyző, Albertus
 Johannes Wessels (Dél-Afrikai Köztársaság) súlyosan megsérült. Előtte részt vett a szükséges orvosi vizsgálaton, egészségügyi dokumentumai rendben voltak. Bár a szakszerű  ellátást megkapta, és azonnal kórházba szállították, ott is mindent megtettek, de kómába esett és életét már nem lehetett megmenteni. Tetézte a bajt, hogy a sportoló nem rendelkezett biztosítással.
 
Ha tetszett az írás, oszd meg.
Mond el a véleményed
Legolvasottabb
Elment a harcos
16356
David Price megerősítette, hogy visszavonult
8539
Oleksandr Usyk legyőzte Joshuát, ő a nehézsúly új egyesített világbajnoka
6881
Horror kiütéssel tért vissza Callum Smith - videó
6547
Felkapott

A sütik olyan kis szöveges fájlok, melyeket a weboldalak felhasználhatnak arra, hogy még hatékonyabb felhasználói élményt nyújtsanak. A jogszabályok értelmében csak az oldal működéséhez teljesen nélkülözhetetlen sütiket tárolhatjuk az Ön böngészőjében, minden egyéb más süti használatához az Ön engedélyére van szükség.

A "Minden süti engedélyezése" gombra kattintva érhető el a legjobb felhasználói élmény, valamint a további füleken egyesével is engedélyezheti a különböző célú sütiket.

Az Adatvédelem oldalon megtalál minden információt a sütikről és adatvédelemről.

Ezen sütik nélkül az oldalunk nem tudja a legjobb élményt nyújtani, bizonyos funkciók működése akadályozva lenne.

A szabályzat elfogadásával ezen sütik engedélyezésre kerülnek.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
PHPSESSIDmonokli.comMunkamenet-azonosító, a látogató böngészési állapotát rögzíti az oldalbetöltések között.Munkamenet vége
cookieConsentmonokli.comA látogató sütikkel kapcsolatos beállításait tárolja.1 év
Fel