Magasra is emeltük a mércét

2013. 03. 27. 12:39
Magasra is emeltük a mércét

A Ferobox Event múlt szombaton élő televíziós bokszgálát rendezett a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban. A vállalkozás egyik motorja, Bertók Róbert értékelte a jól sikerült „Harcosok Klubja” című eseményt portálunknak.

A vállalkozás Szentesen mutatkozott be a szélesebb nyilvánosság előtt, és mind szakmai, mind a közönség szempontjából remekül sikerült rendezvényt hozott tető alá a Bertók Róbert és Rácz Félix által fémjelzett Ferobox Event iroda. A nézettségi adatok alapján az eseményt többen követték figyelemmel a televíziók előtt, mint a labdarúgó BL legutóbbi slágermeccsét.
Bertók Róbert és Rácz Félix - Ferobox EventBertók Róbert és Rácz Félix

- Hogyan értékeled a szentesi Harcosok Klubja gálát - amely 2009-óta az első élőben képernyőre került profi rendezvény volt - a szervezői oldalról? Mi az, ami különösen tetszett, és mi az, ami esetleg nem?

- Nos azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk. Szervezőként sok problémával találkozok egy ilyen rendezvényt megelőzően, de a legfontosabb az, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen. Sok éve vagyok benne élő tévéközvetítéses rendezvényekben, és 13 éve szervezek gálákat. Tettem ezt kezdő próbálkozóként, később Félix akkori irodájának szentesi szervező partnereként. A saját és közös rendezvényeink tükrében ki merem jelenteni, hogy a Harcosok Klubja gála az egyik, ha nem a legszínvonalasabbra sikerült rendezvényünk volt. Egy dolgot kivéve minden technikai részlettel elégedett vagyok - kezdte az értékelést Bertók Róbert a monokli.com portálnak.

A mérkőzésekkel is elégedett vagyok, bár egy-két betegség, illetve sérülés megnehezítette az ellenfelek kérdését. Pár évvel ezelőtt még nagyon ideges lettem volna ilyen esetben, de az évek alatt hozzászoktam a profi boksz, és egyéb küzdősportok, ezen buktatójához.

A Bozai Gyula - Nagy Sanyi mérkőzés a vártnak megfelelően hatalmas küzdelmet hozott. Olvastam a kommenteket a mérkőzésükkel kapcsolatosan, amelyek között olyan is szerepelt, miszerint Bozait "odadobják koncnak, hogy tolják Nagy Sándor karrierjét". Aki ezt írta az nem is tudom, hogy mit akart ezzel mondani, hiszen egyszerre sérti vele Nagy Sanyit és Bozait is. Ezzel együtt segítek neki, hogy megértse ezt a mérkőzést. Természetesen vállaljuk, hogy szeretnénk Nagy Sanyi, sőt a többi versenyzőnk karrierjét is tolni, de ez remélhetőleg nem baj. Bozairól pedig tudtuk, hogy nem konc, sőt tisztában voltunk vele, hogy egy sziklafejű és kemény harcos. Olyannyira az, hogy gyakorlatilag ő volt az egyetlen, aki a magyarok közül elvállalta a mérkőzést Nagy Sanyi ellen. Nekünk is gondolnunk kellett rá, hogy Sanyi talán nem tudja leütni, hiszen eddig még senki sem tudta idő előtt megállítani Gyulát. Az is tény, hogy Sanyinak a mérkőzés előtt összesen 11 lebokszolt menete volt, tehát rizikós volt Bozaival a mérkőzést bevállalni, főleg úgy, hogy Sanyi influenzával küszködött a mérkőzést megelőző hetekben. Persze Bozai is tudta, hogy Sanyi a magyar mezőny legnagyobb ütőerejű versenyzője, és ha jól értesültem, ő is betegeskedett mérkőzés előtt, tehát ő is rizikót vállalt.
Erdei Zsolt és Bertók RóbertGyőryné Tóth Zsuzsanna, Erdei Zsolt és Bertók Róbert

Ennek tükrében azt gondolom, hogy sem Sanyit, sem pedig Bozait nem érdemes kritikával illetni, hiszen a magyar mezőnyben ritka kettős rizikóval szálltak ringbe, és tették ezt ráadásul tévés mérkőzésen. A végeredményt illetőleg mi sem vagyunk maradéktalanul elégedettek, hiszen szinte valószínűsíthető, hogy Sanyi be tudta volna fejezni a mérkőzést idő előtt. Főleg akkor, ha a számolással nem kapott volna időt a regenerálódásra Gyula. Amennyiben pedig végigment volna, szintén nyer Sanyi, hiszen bár szorosan, de vitte a menetek 85 %-át. A közönség hálás lehet nekik, hiszen mindketten nagyot küzdöttek utolsó erejükig. Félixszel megbeszéltük, hogy a befejezés miatt viszont lehetőséget fogunk majd biztosítani Gyulának a visszavágóra. Addig is jó felkészülést kívánok Bozainak. Személyében egy nagyon korrekt embert ismertem meg szentesi tartózkodása alatt.

- Csötönyi Sándor szakkommentátorként működött közre a tévés közvetítés alatt. Egyetértünk, hogy az ökölvívó szövetség elnöke kiválóan látta el ezt a feladatát is? Adódik a kérdés, hogy sikerült megnyerni a magyar ökölvívás első emberét erre a feladatra?

- Megbeszéltük, hogy kit szeretnénk a szakkommentátori székben látni, és szerencsére mind a ketten egyből Dr. Csötönyi Sándorra gondoltunk. Mindketten biztosra vettük, hogy kiváló szakkommentálással kerül műsorra az este, hiszen Sanyibácsi több tíz éves tapasztalatával egy nagy adag - sajnos ez ritka jelenség - jó szándék, és a boksz iránti szeretet is párosul. Ezt már versenyzőként is tapasztaltam elnöksége alatt. Nagyon örömteli volt, hogy az összecsapások során sok dicséret, és építő kritika hangzott el, és ezzel remélhetőleg érthetőbbé, és élvezhetőbbé váltak a mérkőzések a laikusok számára is.

- A Ferobox Event csak nemrég alakult. Milyen terveitek vannak a rövid, és középtávon, valamint látsz-e esélyt arra, hogy valamikor olyan nemzetközi eseményeket rendezzetek, mint amit 2003 és 2006 között a Felix Promotion rendezett?

- A Ferobox Event nem véletlen jött létre, és nem véletlenül most. Hárman vagyunk tulajdonosok - Rácz Félix, Széles Richárd, s jómagam -, de mindannyiunknak meg van a feladata, amit legjobb tudásunk szerint végzünk. Ha nem látnánk rá esélyt, hogy minimum arra a szintre juttatjuk el a Ferobox Event céget, mint anno Félix a Felix-Promotiont, akkor meg sem alapítottuk volna. Az első rendezvényünk full teltházzal, nemzetközi, és címmérkőzésekkel nyitott, kiugróan magas tévés nézettség mellett. Azt gondolom, hogy nem rossz kezdet, de természetesen ezzel magasra is emeltük a mércét. Egy stabil üzleti partnerrel, és kettőnk tapasztalatával reményeink szerint gyors ütemben tudjuk majd versenyzőink karrierjét felépíteni. Idén már a négy nagy szervezet egyikének égisze alatt is szeretnénk címmérkőzést szervezni egy-két versenyzőnknek. Ha most meg kéne saccolnom, akkor azt mondanám, hogy az idei augusztusi rendezvényünkön már nézettségben is ott leszünk, mint a hazai profi boksz "aranykorában".
Kovács KOKO István és Bertók RóbertKovács KOKO István és Bertók Róbert

- Sokan negatívan, sőt, rosszindulatúan közelítenek Rácz Félixhez, ám te, mint üzlettársa, első kézből tudsz beszélni róla: szóval, hogyan működik a kapcsolat az üzletember Rácz Félixszel?

- 2002-ben találkoztam Félixszel először az irodájában, még a Bécsi úton. Akkor már ismert hazai promóter volt, én pedig kettő évvel a válogatottság után a második küzdősport gálámat szerveztem meg Szentesen. A legelső gálán még "amatőr" bokszolók léptek ringbe, többek között Macik Robi, Farkas Gyuri, Mizsei Gyuri és Balzsay Karesz. Gyakorlatilag a válogatott csapattársak egy része - és a közönség imádta a bunyót Szentesen! Ekkor döntöttem úgy, hogy megpróbálok profi bokszot is hozni Szentesre. Félix nagyon közvetlen volt, és megnézte a gálám felvételét, ami tetszett neki, így abban maradtunk, hogy 2003-ban már ő hozza a profi ökölvívást a gálámra, amin egyébként volt kick- és thai boksz is. Azóta eltelt 10 eszendő, és szinte minden évben együtt dolgoztunk egyszer-kétszer. Soha egyetlen egyszer sem volt nézeteltérésünk egymással, sőt talán vitánk sem, mert a legtöbb lényeges dologban egyformán gondolkozunk. Amikor 2006-ban kiszállt a bunyóból, szomorú magyar szokás szerint mindenki támadta őt. Talán nekem is be kellett volna állnom a sorba, hogy ne lógjak ki, de nem tudtam egy olyan okot sem, amivel kiérdemelte volna a támadásokat. Én akkor is elmondtam - talán a monokli.com oldalon is -, hogy amit létrehozott Magyarországon, az több mint nagy teljesítmény, és nagy űrt fog hagyni maga után. Ez sajnos be is bizonyosodott, hiszen senki sem tudta a versenyzőket azon a szinten tartani, ahol ő. Érdekes kirándulást tehet az, aki megnézni a mérlegét a boxrec.com oldalon mondjuk Nagy "Hóhér" Józsinak, Kovács Attilának, Nagy Zsoltinak, Mészáros Andrásnak, satöbbi… 2006-ig, és utána.

Hogy milyen ember ő? Üzleti szempontból minden esetben szigorúan figyel rá, hogy versenyzői érdekeit szem előtt tartsa, soha nem ígér olyat, amit nem tud megtartani, s kínosan ügyel a részletekre. Emberileg segítőkész, nem rest elismerni a jó teljesítményt, valamint ha kell, akkor saját döntését is megváltoztatja egy jobbnak ítélt ötlet miatt. Menedzserként - én csak a bokszról tudok beszélni - nagyon képzett, állandóan felkészült, és sohasem hátrál meg.
Rácz Félix, Bertók Róbert és Petrányi ZoltánRácz Félix, Bertók Róbert és Petrányi Zoltán

- Lehetett látni, hogy más profi vállalkozások is képviselték magukat a szentesi gálán. Hogyan írnád le a kapcsolatotokat a többi profibox céggel?

- Több profi bokszklubbal is kapcsolatban állunk, mind itthon, mind külföldön egyaránt. A hazai piac igen kicsi, és legtöbben szinte csak a saját maguk által kinevelt versenyzőknek szerveznek mérkőzéseket, egyengetik az útjukat. Egy-két éve szerencsére sikerült Félixet és Petrányi Zolit is egy asztalhoz ültetni, amely eredményeként ma már jó viszony van közöttük is, és természetesen a Ferobox Event és a Profibox Promotion között is. Minden profi istálló más-más szintet képvisel, de mindenki próbálja a tudása szerinte legjobbat nyújtani. A gáláinkon szinte minden esetben jelen van Kiss „Toto” Zoli, Giuseppe Lauri, Nagy Lajos, és Petrányi Zoli is. Őket régóta ismerem, illetve ismerjük, és nagyon jó viszonyban vagyunk. Ahol tudjuk, segítjük egymás munkáját. (fotók: Vidovics Ferenc, Sasvári Tamás)
Ha tetszett az írás, oszd meg.
Mond el a véleményed
Legolvasottabb
Presztízscsata - Káté Gyula és Klasz Árpád áprilisban összecsap
5664
Elhunyt a Herceg, Tommy Morrison
32764
Piszkos, brutális harc, aminek kórház lett a vége
4276
Az ökölvívás kimaradhat a 2028-as Los Angeles-i olimpia programjából
98
Felkapott

A sütik olyan kis szöveges fájlok, melyeket a weboldalak felhasználhatnak arra, hogy még hatékonyabb felhasználói élményt nyújtsanak. A jogszabályok értelmében csak az oldal működéséhez teljesen nélkülözhetetlen sütiket tárolhatjuk az Ön böngészőjében, minden egyéb más süti használatához az Ön engedélyére van szükség.

A "Minden süti engedélyezése" gombra kattintva érhető el a legjobb felhasználói élmény, valamint a további füleken egyesével is engedélyezheti a különböző célú sütiket.

Az Adatvédelem oldalon megtalál minden információt a sütikről és adatvédelemről.

Ezen sütik nélkül az oldalunk nem tudja a legjobb élményt nyújtani, bizonyos funkciók működése akadályozva lenne.

A szabályzat elfogadásával ezen sütik engedélyezésre kerülnek.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
PHPSESSIDmonokli.comMunkamenet-azonosító, a látogató böngészési állapotát rögzíti az oldalbetöltések között.Munkamenet vége
cookieConsentmonokli.comA látogató sütikkel kapcsolatos beállításait tárolja.1 év

A statisztikai adatok gyűjtése anonimizált formában történik, így a látogató semmilyen módon nem azonosítható ezen sütik tartalmából. Ezen sütik segítségével tudjuk figyelni, hogy viselkednek a látogatók, ezzel is segítve minket a legjobb szolgáltatás nyújtásában.

Ezen sütik engedélyezéséhez kattintson az 'Engedélyez' jelölőnégyzetre, majd az 'Elfogadom', vagy a párbeszédpanelt bezárva a 'Minden süti engedélyezése' gombra.

Név Szolgáltató Cél Érvényesség
_gamonokli.comA Google Analytics által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez.2 év
_gidmonokli.comA Google Analytics által létrehozott egyedi azonosító a látogatottsági statisztika elkészítéséhez.Munkamenet vége
_gat_*monokli.comA Google Analytics használja a lekérések gyakoriságának szabályzására.Munkamenet vége
Fel